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Questions & Answers 
 

QUESTION #1: Is a circuit breaker enclosure subject to the 120% rule if the enclosure does not 
actually have any bus bars? I am thinking of those enclosures that only have a circuit breaker. 
ANSWER: The 120% rule NEC 690.64(B)(2) does not apply to supply side connections. It only 
applies to load side connections where the sum of the MLC and the PV back feed breaker 
cannot exceed 120% of the bus or the cable rating. 
 
QUESTION #2: I thought GEC needed to be bonded at incoming and outgoing positions of an 
enclosure? 
ANSWER: The ferrous metal raceway containing the GEC (not the enclosure) must be bonded at 
both ends of the raceway. 
 
QUESTION #3: Did I understand correctly that in a Residential supply side connection you cannot 
use a fusible disconnect like the SqD? If so where is this supported in the 2008 NEC? 
ANSWER: All supply side fused disconnects must be service rated. NEC 230.79 (D) requires that 
the disconnect not be less than 60 Amps. In addition, the supply side service equipment must 
be rated to match the available fault current or AIC (Amps Interrupting Capacity). This can often 
be done using current limiting fuses. SqD manufactures multiple products so be certain that the 
product that you select meets the rating. 
 
 

Presentation Correction  

SLIDE #11: The section corrected was originally: “Practically speaking this limits backfed current 
to 33A (40A/1.2=33A).” It now reads: “Practically speaking this limits backfed current to 32A 
(40A/1.25=32A).” The correction has been made to the final PDF version of the presentation. 
Please note: The original slide will remain in the recorded version of the webinar.  
 
 


